..så kör vi på med en annan sak jag satt upp, nämligen https://www.internetsweden.se/domains som inte heller skiljer sig avsevärt funktionsmässigt av vad som finns ”därute”.
Det är alltså en ”domainchecker”, eller en typ av mashup, som tar en liten screenthumb på sidan, plockar titel, keywords och beskrivning.
Utifrån antal länkar och ämne, kostnad på annonser, ranking osv, så räknar den ut ett GROVT värde på sidan (som förutsätter att det är en kommersiell sida som visar annonser) tillsammans med en GROVT uppskattad daglig inkomst – MEN ska ju sägas – ALL värdering på Internet är relativ och ska tas med en nypa salt. Ingen värdering går hundraprocentigt att förlita sig på, vare sig den är manuellt eller autogenererad. Så de uppskattningar som görs är ingenting annat än en liten hint/fingervisning.
Vidare så visas Google PR, antal Googleindexerade sidor (fn något jag pillar med), Yahooindexerade sidor, backlinks från ett antal sökmotorer, IP-adress som sidan ligger på, Land, sidan ålder (när det går att utläsa), whois-slagning som även ger registrar osv, direktlänkat till archive.org så det går att titta på historiken för sidan, Googlekarta där namnservrarna står och om det finns fler domäner som ligger på samma namnserver mm. Varje sida innehåller sedan rating och möjlighet att lägga kommentarer.
Det är alltså en hel del bra information som man får på ett och samma ställe, helt utan kommersiell reklam (ev. kommer jag att lägga upp nån textlänk och amatörmässig banner till någon av mina övriga gratistjänster).
Tjänsten cachar varje sökning i egen databas och det är möjligt att göra en ny sökning /uppdatering) först efter 10 dagar efter den förra.
Säkerhet: Jag ogillar själv denna typ av tjänster som ”söker själv” dvs har en massa sökcrawlers som lever sitt eget liv och listar en massa skräp och har därför satt ett tak på 100 sökningar per IP-adress och dygn, något som jag kommer att sänka om det missbrukas. Fungerar inte det så komer jag IP-banna och lägga på captcha för att den här tjänsten inte ska ”få ett eget liv”. Tanken är att det ska vara en person bakom varje fråga.
——–
När jag skulle testköra lite domäner så måste jag säga att jag FÖRVÅNAS av att se SVERIGE.SE faktiskt 301:ar (från Melbourne i Australien) till SWEDEN.SE ( i Kista).
Jag själv kan ju anse att det är ”mindre lyckat” sätt att 301:a det kanske mest ”Svenska ordet” till en sida på engelska (Sweden.se) där det inte ens går att få innehållet på Svenska. (Det som går är att få en liten faktaruta om bland annat ”gussar och gossar”. Det känns ju spontant att FÖR SJUTTON – har man tillgång till Sverige.se så har man åtminstone ett ansvar att grundläggande fundera på ”för vem”!! Med tanke på att sweden.se finns att få i Engelskt, Franskt, Tyskt, Ryskt och Spanskt utförande, så känns denna 301:a som en ”fail” eller snarare ”EPIC FAIL”!
———
Jag själv har 301:at http://www.domains.nu till https://www.internetsweden.se/domains vilket jag tycker känns mer relevant.
Jag som skriver på internetsweden.se, gör det ideellt och för att upplysa dig om verksamheter som JAG anser att det finns skäl att ifrågasätta och/eller varna för..
Innehållet kan även vara mer generellt om olika tillvägagångssätt, som bedragare använder och det händer även att jag tipsar om utbildning/kunskap som finns att få.
Det är möjligt att anlita mig för konsultuppdrag genom Fidi.se
Peter Forsman – Mottagare av ”Stora Kreditpriset 2018”
Läs mer om:
https://www.internetsweden.se/las-mer-om-internet-sweden/
1 Comment